L’Oréal Professionnel Botanéa

1.jpg

> Producten

L’Oréal Professionnel

Botanéa:

100% plantaardige en vegan haarkleuring

Natuurlijkheid en respect voor de natuur is meer dan een trend. Onze wensen en behoeften veranderen voortdurend en vandaag de dag hebben meer en meer consumenten een echte 'groene' mindset ontwikkeld. Ze kijken verder dan de producten an sich en willen iets dat goed is voor henzelf, voor de mensen rondom én voor de planeet. Botanéa, de nieuwe professionele haarkleuring van L’Oréal Professionnel – honderd procent plantaardig en vegan – speelt daarop in.


Botanéa is synoniem met drie volledig plantaardige poeders: henna, indigo en cassia. Zorgvuldig geteeld in India zijn ze de puurste van de markt. Duurzaamheid is het codewoord bij deze kleuring wiens veganformule gezuiverd en verrijkt is met honderd procent natuurlijke kokosolie. Niet alleen zijn de grondstoffen op duurzame wijze ontgonnen in India waarbij gestreefd wordt naar een verbetering van de werkomstandigheden van de plaatselijke bevolking – zogenaamde solidarity sourcing – ook de papieren zakken waarin de poeders verpakt zitten, zijn gemaakt uit duurzaam FSC-Certified papier afkomstig van duurzaam beheerde bossen. Elke Botanéa-klant ontvangt een set van drie plastic hervulbare potten vervaardigd van vijftig procent gerecycleerd plastic.

Hoe werkt het?

Het volstaat de poeders te mengen met warm water (in functie van het recept 50°C of 100°C) in een mengverhouding van 1+3 oftewel 100 gram poeder voor 300 ml water. Het water activeert de kleurpigmenten. De inwerktijd bedraagt in functie van het recept dertig tot zestig minuten. De kleurresultaten – zonder oxidatie – zijn professioneel, natuurlijk en respectvol voor het haar.

Een Botanéa partner aan het woord

"Geruime tijd reeds zijn we met onze salons omgeschakeld naar eco/ biologisch verantwoorde kleuren/ producten”, vertellen Toni en Stephanie Kalin van Toni Kalin Salons in Antwerpen. “Kleuren die door middel van natuurlijke en plantaardige ingrediënten van deze tijd natuurlijk ogende kleurresultaten geven, doen geen afbreuk aan onze huisstijl. Kritisch als we zijn, hebben we de kleuren natuurlijk getest, met als gevolg dat we ze nu absoluut in onze salons willen. Als de kleurresultaten fantastisch zijn en we daarenboven de toekomst van de aarde en onze gezondheid helpen verzekeren, dan staan we daar honderd procent achter. Nieuwe tijden, nieuwe generatie kappers, nieuwe producten,... alles evolueert en wij ook." Een positieve evolutie die klanten alleen maar kunnen toejuichen!

Info:

www.mylorealpro.be

HaarEléonore Cucca