The Hair Games

1.jpg

> Event

The Hair Games

27 & 28 januari 2019

The Hair Games, dat is hét evenement van het jaar in de Belgische kapperswereld! Het wordt georganiseerd door Coiffure.org en vindt plaats in Brussel op 27 en 28 januari. Gedurende twee dagen staat het kappersberoep in de schijnwerpers.


The Hair Games is de ideale gelegenheid om innovatieve producten, nieuwe technieken en trends te ontdekken. Maar het is niet enkel beurs, het is zoveel méér. Net zoals tijdens de editie in 2018 focust Coiffure.org steevast op The Games in 2019. Op beide dagen staan tal van wedstrijden en animaties op het programma. De deelnemende kappers worden uitgedaagd om boven zichzelf uit te stijgen, of ze nu aan het begin van hun carrière staan of al een vaste waarde in het vak zijn. Daarnaast worden ook onderwijs en vorming in de verf gezet. Coiffure.org wil namelijk bijzondere aandacht schenken aan de brede waaier aan opleidingen die onze kappers tot dé beste in Europa maken. Ten slotte zullen niet alleen alle ogen gericht zijn op de kapperssector in België. Coiffure.org gaat nog verder en organiseert het eerste Europese congres voor kappers op deze editie van The Hair Games.

2.jpg
3.jpg
4.jpg

The games

The wall of fame*

Deze fotowedstrijd is een ware talentenjacht! De deelnemers moeten foto’s presenteren van hun allermooiste creaties. Acht categorieën worden voorgesteld:

Ladies // Young Talent Ladies // Men & Barber // Young Talent Men & Barber // Avant-Garde // Young Talent Avant- Garde // Color // Young Talent Color

De kappers kunnen zich inschrijven voor elk thema dat hen inspireert en kunnen hiervoor een kapsel presenteren. Voor de bezoekers is dit een geweldige kans om inspiratie op te doen.

Startech’s preselection**

Tijdens The Hair Games organiseert Coiffure.org samen met WorldSkills Belgium de nationale preselectie voor het wereldkampioenschap voor technische en manuele beroepen. Deze prestigieuze wedstrijd vindt plaats in augustus 2019 te Kazan, Rusland. Om een plaats in de finale te verzilveren, moeten de kandidaten - jonger dan 23 jaar - hun beste technische en artistieke competenties tonen tijdens drie proeven:

Street style damessnit en kleuring met drie opgelegde klantenwensen // Klassieke moderne herensnit met een opgelegde klantenwens // Bruidskapsel op basis van een foto

Start-up battle Ooks // business // marketing

De Start-up Battle is een teamproef voor leerlingen van alle Belgische opleidingsverstrekkers in haarzorg. De wedstrijd omvat drie delen: een artistieke proef, een communicatieplan en een financieel plan. Een unieke battle tussen scholen!

The Hairdresser of the year***

Voor de eerste keer in België zal The Hairdresser of the Year exclusief bekendgemaakt worden aan pers en publiek op The Hair Games. Om mee te dingen naar deze prestigieuze titel, zullen de genomineerden een show geven tijdens de feestelijke Dinner party voor alle kappers op zondagavond.

Exhibition

Twee dagen lang stellen nationale en internationale exposanten hun producten, diensten en technieken voor. Kappers ontdekken er niet alleen alle nieuwigheden, maar ontmoeten er ook hun leveranciers, partners en collega’s onder één dak.

Shows & party

Op zondagavond nodigt Coiffure.org de volledige sector uit voor een rijkelijk diner, afgewisseld met shows en de prijsuitreiking van The Wall of Fame en The Hairdresser of the Year. De avond wordt afgesloten met een fantastische Afterparty!

The hairdresser of tomorrow

A European congress by coiffure eu

Nieuw dit jaar: voor de eerste keer organiseert Coiffure EU, de Europese kappersvereniging, haar congres tijdens een topevent.

Sinds 2014 is België voorzitter van de Europese vereniging van werkgeversorganisaties in de kapperssector. Coiffure EU voorziet niet alleen in een discussieplatform waar landen kunnen debatteren over de uitdagingen van de sector, maar helpt ook de economische en beroepsrelaties te bevorderen tussen haar leden. Daarnaast geeft Coiffure EU de kappers een stem binnen de Europese instellingen en hecht ze veel belang aan de sociale dialoog met alle partners.

De congresdeelnemers worden uitgenodigd voor een bezoek aan The Hair Games op 28 januari en voor een driegangendiner ’s avonds. Het congres zelf zal de volgende dag plaatsvinden.

Ontdek op www.coiffure.eu de gastsprekers en onderwerpen van dit boeiende forum

The Hair Games

Brussels Kart Expo

27/01 – 28/01 2019

Tickets & info : www.thehairgames.beEventsEléonore Cucca