Club D&D: laat je inspireren

1.jpg

> Découverte

Club D&D: laat je inspireren

Club D&D is een gloednieuw initiatief zopas door Group D&D in het leven geroepen om zijn goede klanten te motiveren en inspireren om samen met het bedrijf te groeien. Zondagavond 6 mei werd het startschot gegeven voor de club met een eerste inspiratie-event gekoppeld aan de opendeurdagen bij Group D&D en bij D-Design. Echos Coiffure liet zich mee inspireren.

Anja Van Der Borght


Het is één van de eerste heerlijk warme weekenddagen van het jaar en de zon bakt er op los. Toch is de opkomst bij Group D&D groot. Allemaal gedreven en gepassioneerde kappers – de trouwste klanten van Group D&D – die tijdens dit gratis evenement inspiratie komen opdoen en kennismaken met de nieuwigheden of zelfs financiële inlichtingen inwinnen want ook het Business luik van Belfius was aanwezig in de persoon van Raf Cuppens, B2B advisor en Managing Partner bij Belfius. Bij hem konden geïnteresseerde kappers informatie inwinnen rond beleggingen, financieringen of leasing maar ook rond betalingsverkeer (Pay Pack of Payconiq). “D&D kappers moeten de beste op de markt zijn”, vertelt Patrick Degraen, grondlegger en ceo van Group D&D ons. “Vanuit dit ideaal zijn wij op zoek gegaan hoe wij – in een tijd waar online meer en meer aan belang wint – daartoe kunnen bijdragen. Met Club D&D willen we fabrikanten en kappers met elkaar in contact brengen opdat ze elkaar zouden kunnen inspireren.” .

Van belegging tot barbier

Onze wandeling door de showroom in Heusden voert ons van de nieuwste kapperstoelen via de barbiertools en -accessoires van Barba Italiana, prachtige Double Metal spiegels, kapperslampen en theelichtjes in moustachevorm naar de beautybar met voetspa. Voor we aan de wijnbar met Noord-Italiaanse wijnen van Vino Ascanio arriveren, passeren we een uitgebreide stand rond de Spaanse producten van BioKera. “We verdelen dit merk intussen een viertal jaar”, zo vertelt Dries Degraen, zoon van Patrick en toekomstige ceo. “Het merk is gekend om zijn biologische haarverzorging van topkwaliteit die ook in België steeds meer klanten weet te overtuigen.”

Wat verderop zijn we geïntrigeerd door de haarproducten van Royal KIS en wegwerpkleurpotjes van KIS. Op het eerste zicht zou je denken dat wegwerppotjes vervuilend zijn maar uit studies is gebleken dat je niet alleen zeer veel water verbruikt om de potjes af te wassen, gewone potjes zorgen ook dat er meer verf in de afvoer blijft zitten en op termijn dus voor verstopte leidingen. Combineer deze pluspunten met de tijdswinst en je begrijpt waarom meer en meer kappers voor wegwerp kiezen.

Hebbedingen

Ander fascinerend product dat we aantreffen is de Hair ID van het tevens Spaanse Lendan. Op basis van een vragenlijstje maakt de kapper een persoonlijke haarverzorging door middel van twee concentraten die aan een basismasker worden toegevoegd. Een mooie verpakking, een heerlijke geur en het persoonlijke aspect maken deze maskers tot het nieuwste hebbeding voor al wie zijn haar lief is.

Dat kappers met schoonheid en uiterlijk begaan zijn, behoeft geen betoog. Misschien ook de reden waarom de Hasseltse juwelier Denis Van Esser met zijn vitrine juwelen en horloges die avond zo veel succes oogste. De collectie A One horloges en het nieuwste 'Cameleon' ringenconcept van Van Esser met ringen in goud en email die in elkaar schuiven en waarmee je de kleur van je ring aan je outfit kan aanpassen wekten zeer veel interesse.

2.jpg
4.jpg

Knip mensen, geen haar

En dan rond 20 uur het moment suprême waar ongetwijfeld heel wat kappers naar hadden uitgekeken: de lezing met als thema: 'STOP met het knippen van haar! Start met het knippen van mensen', van de Nederlandse topkappers en motiverende sprekers Kil & Sant. “Haar heeft een functie”, zo vertelt Dennis Kil. “Door je te verplaatsen in de klant kom je erachter welke creatieve weg je moet bewandelen om tot het ideale op maat gemaakte resultaat te komen. Welke kniptechnieken, styling -en finishtechnieken en welke producten heb je nodig om het meest passende eindresultaat te bereiken bij een klantenprofiel en hoe communiceer je dit naar je klant. Verder staken Kil & Sant met hun lezing ook de kapper een hart onder de riem. Zo bleek dat op de vraag 'waarom je kapper wordt?' geen enkele kapper een zelfzuchtig antwoord gaf. Ze doen het omdat ze creatief willen zijn, met mensen willen werken of mensen mooi willen maken. Verder legde het duo de nadruk op het feit dat storytelling de oudste vorm van educatie is. En dat het dus ook als kapper belangrijk is om een mooi verhaal te vertellen.

Goede doel

Zoals steeds toonde Group D&D ook nu weer dat het een hart heeft voor het goede doel met de verkoop van 'Kappers koffietassen' ten voordele van het Jan Degraen Fonds, een vzw die het lijden van leukemiepatiënten wil helpen verzachten. “De bedoeling is elk jaar een collector item uit te brengen waarvan de opbrengst integraal naar het goede doel gaat”, zo laat Dries nog weten. Maar ook Patrick had een verrassing. In de vorm van een ruiker bloemen voor Lieve Vanherle van Kapsalon Lieve uit Opglabbeek, een dame die al veertig jaar in het vak zit en trouw elke week bij Group D&D haar bestelling plaatst. Dat zijn in totaal meer dan tweeduizend bestellingen, zo berekende Group D&D. “Ik apprecieer de aanpak van Group D&D”, zo vertelt Lieve. “Ze zijn er altijd vriendelijk, niet opdringerig en bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ik ben een grote fan maar desalniettemin kwam deze bos bloemen als verrassing, maar dan wel een hele mooie.”

De kleine honderd aanwezigen sloten de avond in alle gezelligheid af met lekkere drinks en bites. Avond geslaagd!découverteEléonore Cucca