The Hair Project

1.jpg

> Business

The Hair Project

24 & 25 februari 2019

Op 24 en 25 februari 2019 vindt hét trendy vakevent voor kappers in de Benelux plaats: THE HAIR PROJECT. Om de twee jaar verzamelt de volledige kapperscommunity in Kortrijk om de laatste trends en nieuwigheden te ontdekken. The Hair Project is uniek in haar genre. Het eventconcept onderscheidt zich door de combinatie van standen met live topshows in een theaterhal, vaktechnische presentaties, sfeervolle bars & district zones. Deze nieuwe district zones brengen extra thema’s op het kappersevent: men, beauty, conscious, fashion & nails. Bovendien verrast The Hair Project met een totaal vernieuwde én uitgebreide lay-out. Dit vormt de perfecte setting voor boeiende ontmoetingen met collega’s die een passie voor het kappersvak delen.


3.jpg
2.jpg
4.jpg

Verrassende en grotere opzet

In 2017 bezochten maar liefst 13.100 kappers THE HAIR PROJECT: 2% meer dan in 2015. Het ruimere merkenaanbod vertaalde zich in een positieve vibe en een grote tevredenheid over het event. The Hair Project heeft alles in zich om de volledige kapperscommunity in 2019 opnieuw samen te brengen in Kortrijk.

De nieuwe lay-out biedt ruimte aan zowel vertrouwde merken als inspirerende nieuwkomers. Zo worden er nieuwe standtypes voorzien, en ‘district zones’ met telkens focus op één thema. Het men’s district verzamelt de producten en tools specifiek voor herenkappers en barbieren. Dit district beschikt over een eigen ‘men stage’ met doorlopend demo’s. In het beauty, conscious en nails district ligt de focus respectievelijk op cosmetica (make-up, verzorging…), op eco-, bio- & vegan haarcosmetica en op nagelproducten. Het fashion district heeft dan weer aandacht voor de ‘total look’ en bijhorende accessoires die in het kapsalon kunnen aangeboden worden. Naast het bestaande aanbod zullen deze nieuwe zones u ongetwijfeld inspireren voor meer beleving en extra omzet in uw salon.

De reacties op de vernieuwde lay-out, waarbij de directe verkoop wel nog steeds in een afzonderlijke warehouse hall wordt voorzien, worden zeer positief onthaald in de markt. Heel wat merken hebben zich nu al aangemeld voor deelname met onder meer L’Oréal Professionnel, Matrix, Coty (met Wella, Sebastian, SP, GHD, Nioxin & Sassoon), Ministery of Beauty (met oa. L’Anza en 18.21 Man Made), Hairco.pro, Andis, Curve-O, Tailor’s Grooming, Marc Inbane, Massugu, Finnley’s, Rodolphe, JJ Maes, Pac Interior, Interlook, Equipal, Babyliss, Balmain, Olivia Garden, Medusa, Beauty Plaza, Renbow enz.

Artistiek programma voor kappers & barbers

Naast het exposantenaanbod wordt ook gewerkt aan een dynamisch artistiek programma voor zowel kappers als barbers. Op de wish-list van de organisatoren voor de live shows en voor de vaktechnische demo’s prijken zowel Belgische kappers als internationale toppers uit Frankrijk, Nederland, Scandinavië, UK, Italië,… Vanaf november mag u de eerste namen verwachten.

Koop uw tickets online vanaf december

Kwaliteit, beleving, vakmanschap & een dynamische vibe vormen het DNA van The Hair Project. Wees er ook bij met uw voltallig kappersteam in Kortrijk Xpo en blokkeer alvast 24 & 25 februari 2019 in uw agenda.

In december start onze ticketverkoop op www.thehairproject.eu. Volg ons ondertussen ook via Facebook en/ of Twitter: www.facebook.com/ TheHairProjectEvent & www.twitter.com/ HairProjectXpo. Zo bent u als eerste op de hoogte over onze laatste nieuwtjes!BusinessEléonore Cucca