Kapsalon NG Drie generaties lang verbouwen... met Equipal

1.jpg

> Business

Kapsalon NG

Drie generaties lang verbouwen... met Equipal

Er werd heel wat geschiedenis geschreven op de plaats in Schaarbeek waar nu Kapsalon NG is gevestigd. In 1961 opende Stefan Csordas er een kapsalon. Vandaag bepaalt Natalie er met haar zoon Gilles de toekomst. Drie generaties van succes... en Equipal stond al die jaren aan hun zijde.

Anja Van Der Borght


Mijn vader hing zijn jas aan de haak in '89”, herinnert Natalie Csordas, zaakvoerder van Kapsalon NG, zich. “Ik nam vervolgens de fakkel over tot ik in 2007 een kapsalon in Elsene opende en mijn broer de honneurs hier in Schaarbeek waarnam. Drie jaar geleden was ik een tijd lang 'out'. De kappersallergie had me stevig te pakken en ik had zo veel last dat verder werken onmogelijk werd.”

Alles voor de toekomst

“Mijn 16-jarige zoon Gilles opperde een jaar geleden dat hij kapper wilde worden”, zo gaat Natalie verder. “Dat zette me natuurlijk aan het denken want voor je kinderen doe je alles. Ik ging op zoek naar natuurlijke alternatieven en vond die in de vorm van de haarproducten van Oway. Niet alleen goed tegen kappersallergie maar ook goed voor de haren van onze klanten.

Alle verzorging van het merk is immers gebaseerd op het respect voor de haren en de hoofdhuid met natuurlijke en biologische producten, zowel voor de shampoo die gebruikt wordt voorafgaand aan het knippen, als voor het föhnen of het verven. Vorig jaar startte ik terug hier in het vertrouwde kapsalon in Schaarbeek. Om het natuurlijke karakter van onze nieuwe manier van werken te benadrukken, drong een renovatie zich evenwel op. De vernieuwing door Equipal vormt een mooie start van deze fase in mijn carrière waarbij ik mijn zoon Gilles een gedegen opleiding zal geven. Mijn dertig jaar aan ervaring krijgen zo een mooi vervolg.”

Knippen op een paardje

“Equipal is met deze renovatie niet aan zijn proefstuk toe”, zo gaat Natalie verder. “De inrichtingenspecialist verzorgde eerder al een vorige renovatie van het kapsalon hier en van dat in Elsene maar ook van een zonnecenter van ons. Het team van Equipal had dan ook maar een half woord nodig om aan de slag te gaan. Gezien het bij ons nu om een kapsalon draait waar natuurlijke producten voorop staan, moest ook het eindresultaat zo natuurlijk, praktisch en comfortabel mogelijk worden. Ik wist heel goed wat ik wilde en tekende alles voor de inrichting zelf. De talrijke houten elementen in natuureik werden gecombineerd met zwart metaal. Massief houten meubels, een boomstamtafel als kleurtafel, kaptafels met houten omlijstingen en houten voetensteunen bekleed met een stukje zwart metaal om niet te veel af te slijten.” Blikvanger in het interieur is ongetwijfeld het kinderzitje in de vorm van een paardje dat ook daadwerkelijk gebruikt wordt om kinderen te knippen. “Een idee waarvoor ik me inspireerde op de decoratieve ezel in café Central Park in Schaarbeek”, zo vertelt Natalie. “Maar het tofste element vind ik toch de natuureiken elementen die echt een natuurgevoel evoceren.” Ook het Zimbabwaanse beeld in de etalage is een aandachtstrekker. “Ik krijg er veel leuke reacties op”, vertelt Natalie. “De mensen zijn er werkelijk door aangetrokken en het is eens iets anders dan een foto tegen de muur.”

2.jpg
3.jpg

Heerlijke massage

Achter de wachthoek fungeert het verkooprek in smeedijzer en geoliede eik als blikvanger. Als kapstoelen koos Natalie voor de prachtige Musette-kuipjes van Maletti met Opera-onderstel en voetpomp. De speciale Madre wasunits van Maletti die volledig instelbaar zijn volgens de wensen van de klant en de kapper – om rechstaand of zittend te kunnen wassen - bieden full comfort. Zo kan de klant er in ligpositie bijvoorbeeld genieten van een airmassage. Mijn man Kennie wil net als mijn zoon en ikzelf het beste voor onze klanten, daarom koos hij deze wasunits opdat de klanten ten volle van de massages zouden kunnen genieten. “Ook de toonbank in hout met een dunne, zwart, gelakte stalen plaat was een idee van mij”, vertelt Natalie. “Ik wilde eerst iets zwevend met een tablet in natuursteen maar bedacht dan dat het veel mooier en lichter zou zijn in dun metaal. Dat strakke en moderne vind je ook bij ons thuis terug. Het is gewoon ons ding. En dat comfortabele gevoel van thuis wilden we ook in ons salon bewerkstelligen. Verder laten we de natuur zijn ding doen.”

Equipal, Ambachtenstraat 2, 3210 Lubbeek, Tel. 016 300 930, info@equipal.be, www.equipal.be

Kapsalon NG (Nathalie en Gilles), Guillaume Kennisstraat 53, 1030 Schaarbeek, Tel. 02 215 20 78BusinessEléonore Cucca