Style Masters Show 2018, Barcelona

1.jpg

> Actu

Style Masters Show 2018, Barcelona

Niet minder dan 4000 gasten uit 72 landen namen deel aan de gala avond in Barcelona. Het internationaal Revlon Professional gebeuren spoort elk jaar talent nieuw talent op en beloont artistiek vakwerk tijdens The Style Masters Show: Style Masters Awards en American Crew Allstar Contest komen samen op het podium.

Anya Loonen


The Style Masters Show werd tien jaar terug in het leven geroepen door Miquel García, global executive VP artistic &education Revlon Professional. De 2018 editie werd ook deze keer door hem gehost. De ‘live streamed performance’ was voor alle aanwezigen en volgers indrukwekkend. Niet op z’n minst door de 800 m² multimedia displays die getuigen van ware spitstechnologie. De beelden werden geprojecteerd op doorzichtige schermen.

Een grootse internationale ode aan de schoonheid enerzijds en aan het kappersvak anderzijds, met intense Spaanse accenten.

Ladies first

Met de Style Masters International Awards biedt Revlon Professional de Europese kapper al jaren een internationaal platform waarbij hij/zij zich volledig kan uitleven. Vervolgens krijgt hij/zij een unieke kans om creatief podiumwerk aan een internationale jury en een professioneel publiek te tonen. Het is een unieke gelegenheid die op een zeer kunstzinnige manier door Revlon tot in de kleinste details wordt ingelijst.

Aan de basis van de Style Masters International Awards ligt de filosofie om telkens één snit te brengen die dan tot 3 looks wordt uitgewerkt.

En dit jaar wil Revlon Professional de kapper met de Style Master filosofie één stap verder leiden door het kleur concept volledig te integreren. Per land nemen de genomineerden deel aan de Style Master Show die elk jaar in een andere Europese hoofdstad wordt gehouden.

Uit getuigenissen blijkt dat deelnemen aan deze Show een uitzonderlijke ervaring is en de carrière van de kapper grondig zal beïnvloeden.

Het was Silvia Galfo, President of Revlon Brands, die de zeer gegeerde Global Winner 2018 overhandigde aan Maria Montes Campal, Manuel Mon Estilistas, uit Spanje. De emoties liepen uiteraard hoog op en het publiek ging uit zijn dak.

Men power

Deelname gebeurde initieel via: www. AmericanCrew.com/allstarchallenge.

Hieruit werden door The Global Committee 15 finalisten geselecteerd die mochten deelnemen aan de Global All-Star Challenge. Dus nemen 15 kappers het tegen elkaar op in the American Crew All-Star Challenge. Zij zullen samen werken met een American Crew team, stuk voor stuk experts in hun domein. Vervolgens wordt een fotoshoot met professionele modellen, stylisten en make-up artiesten onder leiding van David Raccuglia ingepland. De finalisten kiezen zelf het beeld dat ze willen inbrengen. Finalisten werken ook samen met de volledige American Crew educators.

Tijdens het grote feest, deze keer in Barcelona, wordt de Global Champion 2018 aangekondigd: Vitaly Pimenov uit Rusland. Dit is een volwaardig onderdeel van de grootse American Crew/Style Masters show ceremonie.

Benelux deelnemers

Style Masters Awards 2018

De genomineerde voor de Benelux was Betlem Taravilla – Whoops kappers, Rotterdam Nederland.

American Crew Allstar Contest

De country winners waren Christophe de Gauquier - Men’s grooming Christophe - België, PieterTheo Zuurbier, Nature hair Experience – Nederland en Gaetan Bonomo - Ferber Hair and Style Luxemburg.

2.jpg


ActualitésEléonore Cucca