Schwarzkopf Professional en Indola Benelux

1.jpg

> Actu

Schwarzkopf Professional en Indola Benelux:

alweer een overgetelijk kappersseminarie

Van 27 tot 30 mei had voor de 33e keer het kappersseminar van Schwarzkopf Professional en Indola Benelux plaats. Traditiegetrouw stond het seminarie ook nu bol van vaktechniek, presentaties, sport, gezelligheid en vooral veel inspirerende ervaringen en contacten. We vroegen Bruny Huysmans, General Sales Manager en Laura van de Graaf, Event Manager Benelux, naar hun ervaringen.

Anja Van Der Borght


2.jpg

Echos: Hoe zou u het seminarie in Portugal omschrijven?

Bruny: “Ons Hairdressing Seminar is een jaarlijks topevenement met enthousiaste kappers die eenzelfde passie delen, die inspiratie willen opdoen en elkaar ontmoeten in een informele setting.”

Laura: “Het seminar staat voor vier dagen educatie, inspiratie, sun & fun in een luxeresort en is daardoor zonder meer een uniek event. Leuk dat elk jaar weer veel dezelfde mensen meegaan, die zo uiteindelijk vrienden van elkaar (zijn ge)worden en dat er ook telkens nieuwe mensen bijkomen die meteen aansluiting vinden.”

Echos: Een luxeresort?

Bruny: “Na de positieve reacties van vorig jaar werd dit jaar opnieuw gekozen voor de Portugese Club Robinson Quinta da Ria. Het hotel gelegen in een mooie, rustige, groene omgeving onderscheidt zich door de gezellige kamers, het zeer lekkere eten en de fantastische uitzichten over strand en zee.”

Laura: “Het hotel is echt top! De vriendelijke medewerkers, de mooie kamers, en vooral het uitmuntende eten... dit is een resort met klasse.”

Echos: In welke mate is het opzet nu anders dan vorig jaar?

Bruny: “Het concept blijft aan de basis hetzelfde. Een constante is de topkwaliteit aangaande de sprekers en de show. Dit jaar was het woord aan de gerenommeerde trendwatcher Adjiedj Bakas. De kappersshow werd geregisseerd door Piet-Jan Duivenvoorden die met zijn team zijn kwaliteiten als topkapper etaleerde. De modellen en dansers maakten met hun prachtige styling en supersnitten de show tot één van de beste totnogtoe. De toeschouwers waren zeer enthousiast over het commerciële karakter van de kapsels en de energieke show on stage! Het business seminar voor de Franstaligen werd verzorgd door de inspirerende en succesvolle Franse kapper Loris Hug, die zijn kennis en ervaringen op het gebied van leiderschap en people management met het publiek deelde.

Laura: “Op vlak van sportactiviteiten hebben we dit jaar stand-up paddling aan het programma toegevoegd. Een uitdagende sport waarbij je op een soort surfboard een tochtje langs de kust maakt. Ook zumba fitness dancing, yoga en de gin&tonic tasting waren nieuwe onderdelen. Telkens zoeken we naar vernieuwing en innovatie om de deelnemers te blijven verrassen.”

Echos: Wat vond u het leukste luik van het programma en waarom?

Bruny: “Alles was voor mij nieuw en fantastisch. Moet ik toch iets kiezen, dan opteer ik voor het samenzijn in een ongedwongen sfeer, de toffe gesprekken over wat de kappers dagelijks meemaken. Daar steek ik heel veel van op. Je leert de klanten op een andere manier kennen en dat schept een band.”

Laura: “Ik was heel erg enthousiast over de hairfashion show van Piet-Jan Duivenvoorden, een zeer inspirerende en entertainende haarmodeshow met spectaculaire kleuringen, trendy en commerciële coupes met een verhaal met als rode draad de duif.”

Echos: En op vlak van entertainment?

Bruny: “Club Robinson staat garant voor een zeer gevarieerd aanbod. De verwelkoming met een zangeres die in ‘the Voice’ niet zou misstaan, was meteen een schot in de roos. Daarnaast was de ‘White Soleil party’, de laatste avond, echt fantastisch. Bijna niet na te vertellen wat daar allemaal gebeurde: video’s die op het gebouw werden geprojecteerd, dansers, vuur, confetti, iedereen ging los op de geweldige muziek van de dj... een Ibiza party in Portugal als het ware.”

Echos: Schwarzkopf Professional en Indola hadden bovendien een ‘taylor made’ aanbod van...?

Laura: “Een training voor de Nederlandstaligen op het gebied van up-selling. Hoe haal je meer omzet uit de klant? Vervolgens werd de groep in tweeën gesplitst en kregen de kappers een exposé rond social media voor beginners en gevorderden. Een zeer leerrijk topic voor iedereen.”

Bruny: “Voor de Franstaligen was er een apart programma voorzien: een business seminar met de gekende Franse kapper en coach Loris Hug over business development in de kapperswereld, toegevoegde waarde en coaching van het personeel. Zeer interactieve interessante sessies.”

Echos: Maken de kappers er ook kennis met nieuwe producten van Schwarzkopf Professional of Indola?

Bruny: “Het Hairdressing Seminar is niet zozeer gericht op productpresentatie. Maar tijdens de show heeft Piet-Jan Duivenvoorden on stage wel producten als de Indola Colorblaster gebruikt en daarover uitleg gegeven. Deze conditioners met kleurpigment zijn ook geschikt om thuis de kleur op te frissen en te behouden. Ze komen in acht verschillende tinten die allemaal de naam van een Instagram filter dragen, bijvoorbeeld Mayfair. Verder stylde hij de modellen vooral met Schwarzkopf Professional Osis Session Label Dust-it voor net iets meer stevigheid en volume. Echt een musthave voor in de salon. Natuurlijk waren er ook modellen gekleurd met Igora Royal.”

Echos: Kunnen alle kappers aan het evenement deelnemen en waarom moet een kapper volgens u deelnemen?

Bruny: “Klant bij ons of niet, iedereen mag mee. Ook de medewerkers van een salon! Er is geen maximum aantal deelnemers. Ons seminar steunt op een belangrijke mix van waarden die zowel voor ons als Beauty Care Professional belangrijk zijn als voor de kapper: inspiratie, kennis delen, contacten leggen, creativiteit, passie, professionaliteit en plezier in een familiale sfeer. Het gaat om een als kapper niet te missen totaalbeleving!”ActualitésEléonore Cucca