L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy 2018

1.jpg

> Actu

L’Oréal Professionnel Style & Colour Trophy 2018

Brussels Kart ruikt op deze zonnige mei avond niet naar verbrande rubber maar heerlijk groen en kruidig ter gelegenheid van de L’Oréal Professionnel avond van het jaar: een treffen van zo’n 1200 kappers. Tevens de presentatie van de finale van de Style&Colour wedstrijd en van Botanéa een volledig nieuw ‘groen’ gamma.

Anya Loonen


Bij mijn aankomst word ik door een super enthousiaste medewerker mee geloodst.

Een frisdrank op basis van groene thee in de hand, krijg ik de vraag “wist u dat één Belgische consument op twee op zoek is naar natuurlijke producten?” Het antwoord van LP hierop is Botanéa, een doordacht verzorgings- en kleurgamma, waarbij inhoud én verpakking in synergie werken.

Source Essentielle: of hoe stapelbare verpakking meteen een fraai decor vormt en dankzij een sierlijke ‘bron’ navulbaar. En om tot het hart van de kappersactiviteit door te dringen, Botanéa; 100% plantaardige en veganistische kleuring met een professioneel resultaat. Ongetwijfeld een meerwaarde, ook voor uw salon.

Vervolgens is het tijd om plaats te nemen in de grote hal waar een gigantisch podium staat opgesteld. Voor 15 kandidaten is deze avond geen “walk in the parc”, wel veel zenuwen, creativiteit en de hoop voor twee van hen – 1 Belgische en 1 Luxemburgse kandidaat voor een ticket Parijs, waar de finale van de internationale Style and Colour Trophy in 2019 zal plaatsvinden. De wedstrijd bestaat al zo’n zestig jaar maar werd gedurende enkele jaren niet meer uitgeschreven.

De kandidaten werden door de Belgische ambassadeurs Edwin Brabants, Michael Del Bianco, Thierry Huys & Fabrizio Castellano, Cristina Via (make-up) en Giovanni Biasiolo (stylisme) in de Academy begeleid. Michael del Bianco, coachte de 15 finalisten op intense wijze voor kleur en snit. Hij deelde zijn ervaring opdat hun kapsel op de catwalk zou schitteren.

Recht uit London

Om de spanning hoog te houden, was het eerst de beurt aan Percy & Reed London.

Adam Reed en zijn team hebben een reeks prijzen op hun actief en zijn ook bekend voor hun zeer relaxte Westend kapsalon waar plantaardige kleuren al een tijd een hoge vlucht nemen.

De show is verbluffend, soms extreem – zoals het gigantische getoupeerde hart - maar hij toont opvallend veel lange haren, met fraaie kleurschakeringen, blakend gezond haar dat hij in alle mogelijke bochten wringt, knoopt met kleurlinten, opsteekt met gigantische sierspelden. High Hair is hier geen eufemisme. Haar kan niet hoog en lang genoeg zijn, niet extreem genoeg en bijzonder interessant wanneer de modellen op David Bowie’s Jean Genie perfect én chic de lange catwalk aflopen. Ongetwijfeld materialiseren zich in deze show enkele diepgewortelde fantasma.

En dan is er plaats voor de laureaten… waarbij er ook een publieksprijs wordt uitgereikt die on the spot via sms wordt gestemd! Zo krijgen wij allemaal heel even het gevoel op een festival te zijn.

De Awards

De STYLE & COLOR TROPHY AWARDS gingen naar Stéphanie Diogo voor Luxemburg en Charlotte Demez voor België, die dus beide naar Parijs trekken.

Kelly Timmermans zal de Kinki Kappers Workshop in Amsterdam volgen.

Malvina Saiu zal te gast zijn tijdens de Haute Coiffure Française Show in Le Louvre, Parijs in september 2018.

Best Styling Award 2018 ging naar Karin Uvijn, Young Talent Award naar Leire Barrenechea, People Choice Award naar Malvina Saiu, Best Color Award naar Charlotte Demez.

De Jury

L’Oréal Professionnel staat internationaal onder leiding van Karine Rouesne- Sabarots, voorzitter. Het jaarlijkse, professionele evenement geeft kappers de kans internationaal hun creatief werk te tonen. Aan het einde van de wedstrijd - die met coaching sessies gepaard gaat - krijgen de kappers de kans hun talenten te ontdekken, visibiliteit aan hun werk te geven en aan notoriëteit te winnen.

De jury 2018: Karine Rouesne- Sabarots, International Events Manager L’Oréal Professionnel, Adam Reed, L’Oréal Professionnel Ambassador UK &Mark Melief, L’Oréal Professionnel Ambassador Holland.

2.jpg
3.jpg
4.jpg


ActualitésEléonore Cucca