Sierlijke eenvoud

ecbe-96-decouverte-img01.jpg

> Actu

Sierlijke eenvoud

De naam Karine Uvijn kwam ons bekend voor. Al jaren zien we haar werk op het kleine en het grote doek. Zij is vertrouwd met de coulissen van de Vlaamse Showbizz. Ze besloot ‘de vierde wand te breken’ of zich rechtstreeks tot het publiek te richten. Het was nu of nooit: een eigen salon waar niet enkel haar, kunsthaar, make-up en advies samensmelten tot één sierlijk geheel. Eind mei was alles klaar: hààr ‘eigenzinnige’ concept salon in Tielt.

Zelden kregen we de kans om bij de wieg te staan van de conceptie van een nieuw salon. En bovendien het eerste kind van Karine met een lange ervaring in het kappersvak, maar weliswaar van het reizende type. “Op mijn vijftigste verjaardag vond ik dat het de hoogste tijd was om een beslissing te nemen en me ergens te vestigen. Het rondtrekkende bestaan is fijn, maar er komt een fase in het leven waarin men hunkert naar meer intimiteit, huiselijkheid. Maar dan wel op een heel sobere eigen manier. Ik heb meteen professionelen in het vak aangesproken en met Isabelle (INTERLOOK) zaten we op eenzelfde golflengte. Mijn briefing was eenvoudig: ik wil wit, zwart, grijs en goud. Deze twee open ruimtes lenen zich uiteindelijk uitstekend tot een salon met onbeperkt zicht op de tuin.”

A twist of Chic En het resultaat is zeker naar haar evenbeeld: eenvoudig, sierlijk of anders samengevat: no nonsens with a twist of Chic! De akkoorden tussen de materialen zijn subtiel. Meteen valt het authentieke, eiken werkblad op, gepresenteerd op een stalen vierkant met daaronder een vloer, samengesteld uit zeer grote Italiaanse, grijze tegels met delicate, koraal roze aders doorkliefd. Meteen links bij de inkom staat een open bar, middenin de kaptafel met spiegels, links een hele muur met goud en zwart gestreept behangpapier. De eerste indruk is er een van strakke klasse.

Levend bewijs In de tweede ruimte met schitterend zicht op de tuin ‘alsof je er al in zit’, huist de technische ruimte. Enerzijds, een apart pruikenatelier: een kaptafel waar kunstharen en pruiken tot een zeer persoonlijke haardos worden verwerkt. Anderzijds een kleurenatelier waar zowel de haren als de make-up alchemie vlot en sierlijk kan plaatsvinden. Karine heeft in de showbizz zo veel met pruiken gewerkt dat ze deze kennis wil aanwenden om mensen buiten deze kring de kans te geven het mooiste van zichzelf te geven, zelfs wanneer ze ziek zijn. “Het valt op dat vrouwen die door omstandigheden hun haar verliezen, nog dieper wegzakken in ‘triestheid’… wanneer ik hen toon dat ze er wel goed kunnen uitzien, en dat kan zowel met natuurlijk als met synthetisch haar, dan gaat hun humeur al meteen met 10 punten omhoog. En ik zorg ook voor het wassen en opnieuw in vorm brengen van de pruik. Een beetje verwennerij in moeilijke momenten doet zelfs de dappersten deugd.”

 

Kwaliteitsmissie Karine opteert in alle omstandigheden voor kwaliteit. Gedurende haar jarenlange ervaring in de coulissen van shows, theaterstukken, evenementen … weet zij wat ze van welk product mag verwachten. Haar productkeuze is dan ook heel persoonlijk: zij kleurt met L’Oréal Professionnel, omdat ze hiermee al jaren lang vertrouwd is en uitstekende resultaten boekt, daarnaast werkt ze af met Hollywood Waves, hét glamour of red carpet gamma van tecni.ART, daarnaast verzorgt ze de haren met Kevin Murphy of met Living Proof. “Met dit gamma wou ik vanaf het begin werken omwille van de wetenschappelijke hoeksteen waarop de producten zijn gebaseerd. Ik had zelf al kunnen vaststellen wat de producten werkelijk met de haren van mijn al dan niet bekende klanten doen. Al na één wasbeurt en een verzorging kon ik het verschil voelen, zien én tonen. Het is waarschijnlijk niet toevallig het merk waarin Jennifer Aniston (Rachel uit ‘Friends’) zelf heeft geïnvesteerd!”

En nog meer Karine wou altijd al bezig zijn met haar, met kleur, met snit, .. zij wist dat ze in theater en televisie terecht zou komen, zij het niet op het podium, wel in de coulissen. Ze is afkomstig uit Wetteren trok, voor lange tijd naar Gent en heeft van haar passie een volwaardige baan gemaakt. Onderweg is ze blijven zoeken, bestuderen én bijleren. Haar motto “mijn goesting doen” heeft ze echter nooit opgegeven. “Ik hou van alles wat kan helpen om een vrouw mooier te maken, van het geven van een workshop tot het bijwerken van een pruik via het opsteekwerk voor een bruidsarrangement.”

Wanneer Karine niet aan het werken is, houdt ze van lekker eten, gezellig met de familie kuieren, van Amerika en het werk van Sam Villa. Wanneer we haar vragen welk dier ze had willen zijn, zegt ze na lang aarzelen: een grote kat, een luipaard! Niet toevallig symbool voor stille kracht.

Geef om haar Karine verzocht genodigden bij de opening noch bloemen noch planten te schenken. Een donatie overmaken aan ‘Geef om Haar’ (Think Pink onderdeel steunt sinds 2008 vrouwen met haarverlies).

HAIR&MORE by Karine Uvijn Stationstraat 23, 8700 TIELT M. T.0477838 340 Karine@hairandmore.be

Foto's: Steven HendrickxActualitésAnya Loonen